Ілюстрація REUTERS

Рекордний показник нових випадків зараження коронавірусом у Львівській області пов'язаний зі збільшенням кількості проведених тестів за добу.

Читайте такожУ МОЗ після нового коронавірусного антирекорду заговорили про "певні заходь" заради здоров'я українцівПро це під час брифінгу повідомила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

За її словами, вперше за весь період пандемії за добу провели 640 ПЛР-досліджень на COVID-19. До цього в області в середньому проводили за 300 тестувань.

Відео дня

Тімко підкреслила, що в процентному співвідношенні рекордний показник не відрізняється від того періоду, коли проводили вдвічі менше досліджень і фіксували менше інфікованих.

«Отже, велика кількість позитивних ПЛР-тестів обумовлена тим, що проведено більше лабораторних досліджень. Але це об'єктивне відображення того, що хворі є», - пояснила Тімко.

За словами епідеміолога, в першу чергу на коронавірус перевіряють людей з симптомами COVID-19.

За даними Львівської обласної державної адміністрації, ситуація із заповненою лікарняних ліжок не критична. Число госпіталізованих стрімко росте.

«На сьогодні 592 людини в стаціонарах, що більше вчорашнього дня лише на 5 пацієнтів. Правда варто відзначити, що ті особи, які звертаються за медичною допомогою, перебувають в середньому або важкому стані», - заявив директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

Раніше УНІАН писав, що в Україні зафіксували антирекорд нових випадків COVID-19.