Сплеск нових випадків COVID-19 на Львівщині: епідеміолог назвала причину

За її словами, вперше за весь період пандемії в регіоні за добу провели 640 ПЛР-досліджень.

Рекордний показник нових випадків зараження коронавірусом у Львівській області пов'язаний зі збільшенням кількості проведених тестів за добу.

Читайте такожУ МОЗ після нового коронавірусного антирекорду заговорили про "певні заходь" заради здоров'я українців Про це під час брифінгу повідомила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

За її словами, вперше за весь період пандемії за добу провели 640 ПЛР-досліджень на COVID-19. До цього в області в середньому проводили за 300 тестувань.

Тімко підкреслила, що в процентному співвідношенні рекордний показник не відрізняється від того періоду, коли проводили вдвічі менше досліджень і фіксували менше інфікованих.

«Отже, велика кількість позитивних ПЛР-тестів обумовлена тим, що проведено більше лабораторних досліджень. Але це об'єктивне відображення того, що хворі є», - пояснила Тімко.

За словами епідеміолога, в першу чергу на коронавірус перевіряють людей з симптомами COVID-19.

За даними Львівської обласної державної адміністрації, ситуація із заповненою лікарняних ліжок не критична. Число госпіталізованих стрімко росте.

«На сьогодні 592 людини в стаціонарах, що більше вчорашнього дня лише на 5 пацієнтів. Правда варто відзначити, що ті особи, які звертаються за медичною допомогою, перебувають в середньому або важкому стані», - заявив директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

Раніше УНІАН писав, що в Україні зафіксували антирекорд нових випадків COVID-19.