Все більше людей заражаються коронавірусом / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар Ольга Голубовська заявила, що Україна перебуває у фазі інтенсивної передачі COVID-19 і в зимові місяці число інфікованих ростиме.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на IV Українському жіночому конгресі в четвер у Києві.

Читайте такожВ Україні залишилось менше 14 тисяч вільних ліжок для хворих на COVID-19, 44 тисячі зайняті

Відео дня

"Зараз ми перебуваємо в інтенсивній передачі інфекції (COVID-19 - УНІАН)…Ще пік, я думаю, грудень-січень ще буде, і він наростає...він підійде через кілька тижнів. У нас смертність збільшується зараз, на жаль, у більш молодих людей - до 60 років. Це просто страшно", - зазначила вона.

Лікар-інфекціоніст підкреслила, що "ми всі зараз в осередках (інфекції – УНІАН)", і сьогодні всі себе повинні сприймати як потенційно інфікованих.

"Тож необхідно дистанціюватися, захищатися, мити руки, зараз його сезон. Чому зараз більш важкі випадки захворювання - тому що в силу погодних умов людина отримує велику дозу збудника (вірусу)", - додала вона.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи потрібна вакцинація тим, хто перехворів на коронавірус

"Треба рахувати навіть не за кількістю хворих, тому що кількість хворих залежить від якості тестованих, тому що якщо ви багато будете тестувати безсимптомних форм – то це не означає, що це для нас трагедія. Для нас трагедія, коли зростає кількість важких хворих, і їх набагато більше, ніж можливість системи надавати саме їм медичну допомогу", - вважає лікар.

На думку Голубовської, саме "на ці показники треба спиратися в прийнятті рішень".

Коронавірус в Україні: статистика та новини

За минулу добу в Україні виявили 15331 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19, померли 225 осіб.