Коронавірус в Україні та світі - головні новини / УНІАН

Пандемія коронавірусу впевнено продовжує крокувати по світу - кількість хворих і загиблих зростає щодня. Збільшується і кількість тих людей, яким вдалося побороти COVID-19. Про те, що відбувається в Україні та світі у зв'язку з поширенням коронавірусу - читайте в добірці важливих новин за станом на 23 квітня.

Коронавірус у світі - статистика

Загальна кількість лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі за станом на ранок четверга перевищила 2,6 мільйона осіб.

В результаті ускладнень, викликаних хворобою COVID-19, померли 185 494 людини. При цьому вилікувались від недуги 727 170 осіб. У трійку найбільш уражених пандемією коронавірусу країн входять США (845 959 випадків), Іспанія (213 024) та Італія (189 973). Найбільше смертей від коронавірусної хвороби COVID-19 зареєстровано в Італії (25 549 померлих), Іспанії (22 157) і Франції (21 340).

Відео дня

За кількістю хворих COVID-19 Китай вже випередив Іран. У Китаї, який раніше був епіцентром захворювання, інфікованих зараз менше, ніж в Ірані.

Коронавірус в Україні - актуальні дані

В Україні вже зафіксовано 7 170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнта одужали. За минулу добу діагноз підтвердили у 578 осіб.

У МОЗ пов'язують новий антирекорд захворюваності з недотриманням карантину під час Вербної неділі й на Великдень.

У Києві за минулу добу зареєстровано 70 нових випадків COVID-19, один випадок - смертельний. Загальне число хворих перевищило тисячу і на сьогодні складає 1059 осіб.

Зеленський назвав дві ключові умови виходу з карантину

«Перша умова – протягом десяти днів відсоток виявлених хворих на коронавірус не змінюється або залишається в межах 5%. Друга умова – лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на половину», – повідомив Зеленський.

Невтішний прогноз ВООЗ

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Габреїсус вважає, що боротьба з новим коронавірусом та його поширення в усьому світі затягнеться надовго. А тому, щоб уникнути повторних загорянь, виходити з карантину потрібно виважено і поступово.

"Деякі з країн, в яких пандемія торкнулася першими, тепер починають фіксувати відновлення випадках. Не робіть помилки: нас чекає довгий шлях. Цей вірус буде з нами довго", - вважає глава ВООЗ.

Коронавірус в Україні та світі - важливі новини

Читайте також: