Київ не готовий до пом'якшення карантину / фото УНІАН

У світі триває боротьба з пандемією коронавірусу. У деяких країнах хвороба поступово відступає, в інших - тільки набирає обертів. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок 10 червня у всьому світі зафіксовано 7 237 093 епізодів зараження коронавірусом. За добу підтвердилося 118 622 нових випадки.

На сьогодні жертвами хвороби стали 411 177 осіб. Водночас, 3 369 370 осіб одужали

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

Станом на ранок 10 червня в Україні зафіксовано 28 381 випадок коронавірусу. 833 людини стали жертвами хвороби, 12 769 хворих - одужали.

За добу в Україні підтвердились 525 нових випадків. 23 пацієнти загинули, 357 – одужали.

Найбільшу кількість випадків COVID-19 вчора виявлено у Волинській, Львівській областях та Києві.

Також, Міністерство охорони здоров’я змінює підходи до виписки зі стаціонарів людей, які хворіли на COVID-19, і зняття діагнозу. Зокрема, замість двох ПЛР-тестів відтепер пацієнтам, які одужали, робитимуть один.

Карантин в Україні

Сьогодні, 10 червня, Україна перейшла на наступний етап виходу з карантину, в рамках чого відбулося чергове послаблення деяких обмежень. Зокрема, відсьогодні, згідно з рішенням Кабінету міністрів України, відновлюють роботу: два КПВВ на Донбасі; бази відпочинку та санаторії; заклади культури та масові заходи в них.

Подальше послаблення карантинних обмежень в областях можливе за трьох основних умов.

Утім, Київ з 10 червня не послаблює карантинні заходи через відсутність підстав для цього. До того ж, місто може повернутися до суворого карантину у випадку, якщо показник кількості хворих на 100 тис. мешканців за останніх 5 днів перевищить 24 людини.

Голова медичної комісії Києва вважає, що після 22 червня карантин в Україні буде продовжений.

Коронавірус в Києві

Кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 57 людей. Серед них четверо медиків. Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили у Подільському районі - 18, в Деснянському – 10 та в Дніпровському – 9 випадків.

На сьогодні в столиці вже 3580 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Мер Києва Віталій Кличко нагадав, що найчастіше коронавірус підхоплюють у громадському транспорті - це приблизно 34% заражень. Тому він радить не сідати у переповнені маршрутки і не нехтувати масками та рукавичками.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини