Світ поки не знає, чому у певної кількості людей виникає повторне зараження коронавірусом / фото УНІАН

Відомий український лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська попередила українців про важкі часи, які нам належить пережити через коронавірус.

Читайте також"Щось робити вже пізно - більшість має перехворіти": лікар-інфекціоніст прокоментував розповсюдження коронавірусу в Україні

Про це вона розповіла в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня.

За словами завідуючої кафедрою інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця вірус для людства невідомий. Ми зараз адаптуємося до нього, а він - до нас. І в найближчі два роки цих тонких взаємодій дуже складно буде що-небудь толком спрогнозувати.

"Крім того, що найближчі півроку у нас будуть дуже важкі. Ось це всім зрозуміло", - заявила вона.

Лікар розповіла також про повторні випадки зараження COVID-19. Їх реєструють, як у світі, так і в Україні. Але визначити повторність непросто.

"Проблема в тому, що їх підтвердити точно буває складно. Ось ті пацієнти, які в березні, квітні нам надходили з позитивним ПЛР, з клінікою відповідною. Але у нас не було можливості тоді визначати антитіла. Щоб діагностувати інфекційні захворювання треба брати тести на збудник і на антитіла, інакше може бути якась помилка", - говорить Голубовська.

Медик каже, що світ поки не знає, чому у певної кількості людей виникає повторне зараження коронавірусом. Але таких не так багато.

Ольга Голубовська дала прогноз щодо коронавірусу на найближчі півроку: відео

Коронавірус в Україні: прогнози експертів