Коли чекати покращення ситуації з COVID / УНІАН

З огляду на динаміку епідемії коронавірусу в Україні, сподіватись на реальне покращення епідемічної ситуації можна через 3-4 тижні.

Читайте такожЛокдаун у Києві можуть посилити вже в п'ятницю: названо умову

Такий прогноз дається в новому огляді епідемічної ситуації в Україні, який підготовили експерти НАН.

Відео дня

Зазначається, що за минулий тиждень, з 24 по 30 березня, темпи зростання кількості нових випадків COVID в Україні суттєво сповільнились. Вперше з початку нової хвилі 30 березня зареєстровано менше інфікованих і померлих, ніж тиждень тому (за винятком 9 березня).

Показники останніх днів дають науковцям підстави сподіватись, що загальна динаміка епідемії розвивається за дещо оптимістичнішим сценарієм, ніж очікувалось. Три дні поспіль кількість нових виявлень виявляється на близько 20% меншою за прогнозну. Позитивність ПЛР-тестів також почала зменшуватись - уперше з початку нової хвилі.

"Якщо статистична динаміка не є результатом непередбачених затримок у надходженні даних, то сукупність позитивних ознак дозволяє очікувати пікового періоду протягом одного-двох тижнів.

На жаль, цього не можна сказати про госпітальну динаміку, тому що, через переповненість багатьох лікарень, на реальне покращення ситуації можна сподіватися значно пізніше, за 3-4 тижні (як це спостерігалося під час проходження попередньої хвилі).", - йдеться в огляді.

Вас також можуть зацікавити новини