Пандемія коронавірусу закінчиться вже влітку 2021 року / фото УНІАН

Вже з лютого 2021 року кількість летальних випадків від коронавірусу почне знижуватися. А до літа пандемія може завершитися взагалі.

Такий прогноз зробив головний лікар приватного медцентру, доктор медичних наук, завідувач лабораторії імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський на своїй сторінці у Facebook

Читайте такожІмунолог дав прогноз щодо ситуації з коронавірусом в 2021 році

Відео дня

За його словами, за періодом швидкого зростання поширення коронавірусу в березні-квітні 2020 року настав період рівномірного (лінійного) збільшення кількості летальних випадків 4500-5500 випадків на добу (травень-вересень). В середині жовтня знову почався період швидкого зростання, який привів світ до цифри у 1,8 млн смертей.

"На тлі новорічних свят обов'язково буде зниження активності глобального епідемічного процесу. Попри всі похмурі прогнози. З лютого, я припускаю активізацію до 10-12,5 тисяч смертей на добу з поступовим зниженням до 7500 до травня. Влітку пандемія закінчиться. Не в зв'язку з вакцинацією, на той час у кращому випадку щеплення отримають пів мільярда осіб. Тому що 2-3 мільярди людей на Землі вже отримають природний імунітет", — розповів Андрій Волянський.

Він додав, що подальша хвиля невеликої інтенсивності почнеться в жовтні, але кількість летальних випадків різко зменшиться. 

Прогноз щодо розвитку пандемії коронавірусу