Ілюстрація / REUTERS

ВООЗ готова допомогти українській системі охорони здоров'я під час пандемії. Зокрема, планують посилити заходи щодо виявлення коронавірусу та контролю за його поширенням.

Основна мета Всесвітньої організації охорони здоров'я – більш інтенсивне тестування. Про це повідомив голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт в інтерв'ю виданню "НВ".

Читайте такожВООЗ: у деяких регіонах України карантин потрібно посилити

Відео дня

"Україна – країна, де коронавірус вже поширюється всередині суспільства, а це значить, що ми повинні підготувати медичну систему країни до все більшого навантаження, інтенсивно тестувати, забезпечити відстеження контактів, передбачити ізоляцію інфікованих та їх лікування", – заявив Хабіхт.

Хабіхт зазначив, що Україна – є однією з 5 – 6 країн Європи, де у червні прискорилось зростання захворюваності. Проте є й позитив: рівень смертності залишається досить низьким – 2 – 3%.

У ВООЗ наголосили, що офіційна статистика може не демонструвати справжні масштаби інфікування в Україні. Саме тому необхідно максимально розширити тестування.

Зазначимо, що раніше Хабіхт заявив, що на національному рівні Україна готова до послаблення карантину, але у деяких регіонах обмеження навпаки необхідно посилити.

Як повідомляв УНІАН, станом на 18 липня в Україні виявили 58 111 випадків інфікування коронавірусною хворобою. Вже 30 525 хворих одужали. На жаль, 1 477 пацієнтів померли від ускладнень.