У митрополита Драбинка виявили коронавірус / фото Facebook

Митрополит Переяславський і Вишневський Православної церкви України Олександр Драбинко отримав позитивний тест на коронавірусну інфекцію.

Читайте такожЗеленський відповів на петицію щодо користування Києво-Печерською лаврою

Про це сам Драбинко повідомив у своєму Facebook.

Відео дня

«Задля запобігання недорозумінням і кривотолкам, своїм обов’язком вважаю за доцільне шанобливо повідомити, що в результаті чергового, планового, щомісячного проходження дослідження на COVID-19 методом RT-ПЛР отримав «позитивний» результат», – вказав він.

Драбинко зазначив, що джерело інфікування, час та місце - невизначені. Наразі він за приписом лікаря знаходиться на карантині до 15 вересня.

«Класичні симптоми - наразі відсутні. Температура в нормі. Осіб, з якими мав контакт в останні дні прошу з увагою поставитись до самопочуття і за потреби звернутись до лікаря», - підсумував митрополит.

cкріншот

Коронавірус у ПЦУ

В липні повідомлялось, що Свято-Феодосіївський ставропігійний чоловічий монастир Православної церкви України, який розташований в Києві на Печерську, оголосив про закриття на карантин у зв’язку з виявленням випадків COVID-19.

Коронавірус в Україні – статистика на 1 вересня

  • За добу в Україні виявили 2088 нових випадків інфікування коронавірусом. 
  • З початку пандемії коронавірус підтвердили у 123 303 українців, з них 2605 померли (+48 осіб за добу), 57 802-одужали (+688 осіб за добу).
  • У Києві зареєстрували загалом 13 546 інфікованих з початку пандемії.
  • 17 областей та Київ не готові до послаблення карантину.