В Чернівецькій області зростає кількість людей, які одужали після інфікування COVID-19 / Фото: УНІАН

У вівторок, 5 травня, у Чернівецькій області повідомили про ще 37 випадків COVID-19.

Впродовж доби лабораторний центр дослідив 392 нові зразки, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці у Facebook. 

"42 буковинців сьогодні одужали від COVID-19, вони двічі отримали негативні результати тестів. Таким чином, у Чернівецькій області від коронавірусу вже вилікувалися 217 людей", - зазначив посадовець, додавши, що "у лікарнях області станом на 5 травня перебуває 571 людина".

Відео дня

Читайте такожУ Кіровоградській області COVID-19 виявили у 153 медиків

Загалом від початку спалаху коронавірусу на Буковині, там заразилися 1 985 людей. З них 57 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як ще 217 - одужали та виписалися з лікарень. Серед інфікованих - 330 медичних працівників.

Окрім того, за даними директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олега Чорного, нова недуга на Буковині забрала життя чотирьох лікарів.

"Усі померлі - це молодший медичний персонал. Троє із них не є контактними особами, тобто вони заразилися не на робочому місці. Ще по одному померлому медпрацівникові проводиться епідеміологічне розслідування", - сказав Чорний.

Як повідомляв раніше УНІАН, у чернівецьких лікарнях закінчилися місця для хворих на коронавірус. Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук. За його словами, ця ситуація для міста стала безпрецедентною.

Читайте також: