Ілюстрація REUTERS

Посадовці Херсонського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я, придбали 35 тисяч неякісних тест-систем для діагностики COVID-19.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

"Протиправна діяльність посадовців могла призвести до некоректних результатів діагностування, що загрожувало здоров’ю громадян, а також завдало бюджетних втрат на понад 2 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЛікарі про тести на коронавірус: "ПЛР вперто показує негативний результат у частини пацієнтів з типовою клінічною картиною"

Зазначається, що після викриття цієї схеми громадянам, яких діагностували неякісними тестами, було проведено повторне дослідження.

За матеріалами СБУ Херсонською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 1197 осіб. На жаль, 23 людей померли, натомість 760 пацієнтам вдалося одужати.