Ілюстрація REUTERS

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів термінову нараду у Львівській облдержадміністрації щодо врегулювання епідемічної ситуації у Львівській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його інформацією, під час наради Шмигаль наголосив, що за статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає.

Відео дня

"Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилася черга на ПЛР-тестування", - додав голова ОДА.

Він зазначив, що аби не допустити реального спалаху, необхідно діяти швидко та консолідовано.

"За словами прем’єр-міністра, президент також тримає ситуацію в регіоні на своєму особистому контролі. Я, як голова ЛОДА, ознайомив очільника уряду із актуальною інформацією перебігу боротьби із COVID-19 та найбільш гострими питаннями, що постали в регіоні", - повідомив Козицький.

Читайте такожПом'якшення карантину сприйняли як скасування: у МОЗ дорікнули українцям за легковажність

Він додав, що збільшення кількості хворих змушує ухвалювати непопулярні рішення.

"Ми спільно із обласною радою доклали максимум зусиль, щоб забезпечити наші медичні заклади усіма необхідними засобами та матеріалами, тож у цьому сегменті ситуація не викликає занепокоєння", - запевнив голова ОДА.

Крім того, він додав, що досить гостро останнім часом постало питання внутрішньо обласних перевезень, адже економіка потребує відновлення транспортного сполучення.

"Однак ми свідомі того, що рівень захворюваності буде падати лише при дотриманні карантину самими мешканцями області", - зауважив Козицький.

Він повідомив, що за результатами наради Шмигаль доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, що залучені до процесу тестувань.

Як повідомляв УНІАН, Львівська область до 12 червня не послаблюватиме карантинні обмеження.

За даними МОЗ, з початку пандемії у Львівській області зареєстровано 1 тис. 988 випадків COVID-19.