Вестиметься облік осіб, що в’їжджають на територію сіл / фото УНІАН

У селах Криничне та Дмитрівка Болградського району Одеської області встановлюють карантинні контрольно-пропускні пункти.

Як повідомила на сторінці у Facebook Болградська районна держадміністрація, станом на 8 червня в Болградському районі зареєстровано 34 випадки захворювання на СОVID-19.

"У зв’язку з цим прийнято рішення заборонити у районі діяльність закладів культури, здійснення міжобласних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, шлях проходження яких пролягає через територію Болградського району, роботу закладів загальної середньої освіти, які здійснюють підготовку пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році відповідно до затвердженої мережі пунктів тестування області, зокрема пробного тестування", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Сільським головам населених пунктів Дмитрівка та Криничне доручено з 9 червня визначити місця дислокації двох карантинних постів, запровадити особливий режим в’їзду та виїзду.

"На період введення особливого режиму через ці населені пункти заборонено проведення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньому обласному сполученні, а також проведення релігійних заходів та діяльність закладів харчування", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожКиїв і сім областей України не відповідають вимогам для подальшого послаблення карантину - МОЗ

Всім особам, які перетинають контрольно-пропускні пункти, вимірюватимуть температуру. Також вестиметься облік осіб, що в’їжджають на територію сіл.

"Головному лікарю КНП "Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" доручено запровадити ведення обліку осіб, які в’їжджають на територію сіл Дмитрівка та Криничне Болградського району та здійснити заходи щодо забезпечення їх самоізоляції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після поліпшення епідеміологічної ситуації у цих населених пунктах карантинні заходи буде послаблено.

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, станом на 09:00 8 червня в Одеській області зафіксовано 1002 випадки СОVID-19.