REUTERS

В Олицькому відділенні Волинської обласної психлікарні підтверджено 10 випадків COVID-19 серед персоналу та 5 серед пацієнтів.

Про це у Facebook повідомляє Офіс омбудсмена України за результатами дистанційного моніторингу лікарні.

«Усім працівникам й пацієнтам, які перебували в контакті з першою хворою пацієнткою, забрано аналізи та проведено тестування. Виявлено 10 осіб персоналу і 5 пацієнтів, у яких підтверджено коронавірусне захворювання. Усі контактні працівники перебувають в ізоляції», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Тестування інших працівників й пацієнтів лікарні планують зробити 7 травня.

Також повідомляється, що четверо пацієнтів з підвищеною температурою сьогодні переведено до інфекційної лікарні для лікування в умовах стаціонару.

Читайте такожВ Україні зареєстрували петицію про страхування медиків, які заразилися коронавірусом

У психлікарні провели дезінфекцію в усіх приміщеннях, ведеться температурний скринінг в кожному відділенні з занесенням результатів до спеціальних журналів, забезпечено масковий режим.

Усіх працівників лікарні забезпечено захисними костюмами, наявні маски та захисні щитки для медичного персоналу прийомного відділення, а також з Волинської обласної психлікарні Луцька передано 50 захисних костюмів.

Під час карантину нових пацієнтів не приймали, нікого не виписували.

Керівник лікарні Людмила Юрко розповіла, що медзаклад потребує захисного одягу. За її словами, до 1 квітня лікарня не була їм забезпечена взагалі. Юрко додала, що у лікарні також є потреба у стерильних пробірках для тестування.

Крім того, через реформування працівники лікарні отримали лише аванс за квітень, наразі вирішується питання з додатковим фінансуванням.

Своєю чергою, в обласному Департаменті охорони здоров’я повідомили Офіс омбудсмена, що проблему буде вирішено найближчим часом.

Керівник Департаменту Валерій Руцький розповів, що вирішується питання передачі продуктів харчування з дитячого санаторію, діяльність якого припинено, до психіатричної лікарні для покращення харчування пацієнтів.

Як повідомляв раніше УНІАН, прес-служба Волинської ОДА повідомляла, що у відділенні Волинської обласної психлікарні в Олиці від ускладнень COVID-19 померла пацієнтка.

Читайте також: