Середнє значення кількості нових інфікованих на 18 вересня складе 3 тисячі випадків і 50 летальних випадків на день / фото УНІАН

В Україні статистика по коронавірусу продовжує демонструвати зростання. Науковці прогнозують зростання кількості нових заражених COVID-19.

Читайте такожСтепанов розповів, які планові госпіталізації та операції дозволені у "помаранчевій" зоні

Про це повідомляють на сайті Національної академії наук України.

Відео дня

Прогнозується, що середнє значення кількості нових інфікованих на 18 вересня складе 3 тисячі випадків і 50 летальних випадків на день.

"Спостерігається зростання частки хворих (серед усіх інфікованих), про хворобу яких стає відомо відразу з фактом смерті, а також зростання частки літніх хворих, яка асоційована з показником летальності. Зростання частки таких хворих також може бути ознакою погіршення охоплення випадків інфекції тестуванням в деяких регіонах", - йдеться в повідомленні.

Кількість одужавших збільшується і складає близько 900 нових випадків на день. Вчені підрахували, що в середньому по Україні кількість ПЛР-тестів, витрачених на одне нове виявлення майже не змінилося, хоча останнім тижнем спостерігається незначна позитивна тенденція.

Середнє значення за останній тиждень - 9.1 тестів на нове виявлення, що відповідає відсотку виявлення 10.9%. Однак цей показник дуже різний для регіонів України, найгірший показник у Хмельницькій області - 4.1 ПЛР-тестів на одне нове виявлення, що відповідає відсотку виявлення 24%.

У Києві показник тестування вдвічі вище середнього по Україні (19 тестів на виявлення), що досягається в значній мірі за рахунок роботи приватних лабораторій.

Коронавірус в Україні: що відомо