Наприклад, у Волинській області таким закладом було визначено комунальне підприємство «Луцький клінічний пологовий будинок» / фото REUTERS

Визначення медичного закладу, який здатен надавати необхідну допомогу пацієнтам з COVID-19, відбувається на рівні органів місцевого самоврядування.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державий санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте також"Не відповідає логіці": лікарня в Харкові відмовляється приймати хворих на COVID-19 (відео)

Відео дня

Це на початку пандемії МОЗ доручило керівникам областей визначити як мінімум один пологовий будинок у регіоні, який буде надавати допомогу вагітним з коронавірусною хворобою.

За словами Ляшка, наприклад, у Волинській області таким закладом було визначено комунальне підприємство «Луцький клінічний пологовий будинок». На сьогодні його завдання надавати акушерську допомогу населенню регіону, у тому числі вагітним з COVID-19.

Також регіонам було поставлено завдання окремо визначити багатопрофільні лікарні, які будуть повністю перепрофільовані під надання допомоги іншим пацієнтам з коронавірусною хворобою. У такий спосіб пацієнти, які окрім COVID-19, мають інші патології - інфаркти, інсульти тощо і потребують стаціонарного лікування, зможуть отримувати належну медичну допомогу.

Коронавірус в Україні: завантаженість лікарень