Ляшко: в Україні не було першої хвилі, а поступове зростання / REUTERS

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні не було першої хвилі захворюваності на коронавірус.

Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

"Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що хочемо запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих за короткий проміжок часу. Щоб не було підйому хвилі, спуску і знову підйому. І Україні це вдалося. У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров’я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас не було", - сказав Ляшко.

Він також навів приклад Франції, Іспанії, Німеччини та Великої Британії, де чітко простежуються перша хвиля пандемії, що була в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків на добу) і друга хвиля, вже у вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків).

Читайте такожЛікар з Ізраїлю спрогнозував, коли настане пік заражень коронавірусом в Україні

"Це і є хвиля, коли є пікова загрузка до 10 тисяч, потім спадає до поодиноких випадків, і потім знову виходить на десятки тисяч в день", - додав Ляшко.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • Станом на ранок, 1 жовтня, в Україні за добу підтвердили 4069 нових випадків захворювання коронавірусом. Це черговий антирекорд в країні.
  • Найбільша кількість нових випадків зафіксували у Харківській (+450), Дніпропетровській (+266), Одеської (+260) областях і Києві (+377).