Ілюстрація / REUTERS

За оптимістичним сценарієм загальна кількість хворих на COVID-19 в Україні наприкінці червня досягне 29 тис., а померлих - 950.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві повідомив координатор Робочої групи з математичного моделювання поширення коронавірусу в Україні, заступник директора Інститут проблем математичних машин і систем НАН України Ігор Бровченко.

"Фазу плато ми вже пройшли, вона тривала близько двох тижнів, і десь з 10 травня у нас є стійке зниження показників. Тобто протягом останніх двох тижнів у нас є невелике, але стійке зниження. Наші прогнози ми описуємо з тих позицій, що розраховуємо, що така тенденція буде зберігатися, але ми розуміємо, що карантинні заходи пом'якшуються і ця тенденція може не зберегтися", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ назвали дату, коли розраховують зафіксувати нульову статистику щодо коронавірусу в Україні

Бровченко представив модельну оцінку розвитку епідемії у червні 2020 року за розрахунками на 26 травня.

За його словами, Робоча група з математичного моделювання поширення коронавірусу розглянула два сценарії збільшення рівня контактності на 10% і 20%, які можуть виникнути через пом'якшення карантинних обмежень.

Так, за песимістичним сценарієм, якщо Україна повернеться до фази плато або незначного зростання захворюваності, загальна кількість інфікованих на кінець червня становитиме 33 тис. осіб, а померлих - 1,1 тис. людей.

Однак, якщо скасування низки карантинних обмежень не вплине на поточні тенденції захворюваності й такі тенденції будуть збережені (оптимістичний сценарій), то на кінець червня середня кількість інфікованих COVID-19 становитиме близько 200 людей на день, померлих - 10, а тих, хто одужав - 250.

За оптимістичним сценарієм загальна кількість інфікованих наприкінці червня досягне 29 тис. осіб, а померлих - 950.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 28 травня вже виявлено 22 тис. 382 хворих на COVID-19, за добу - 477 нових. З початку пандемії в країні одужали після інфікування коронавірусом 8 тис. 439 осіб, померли - 669.