Лікарка оцінила динаміку закхворюваності на коронавірус в Україні / фото REUTERS

До Нового року щодобовий приріст нових випадків зараження коронавірусом в Україні може досягти позначки 15 тисяч.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповіла лікарка-імунологиня Алла Волоха. Коментуючи припущення ведучого, що в разі постійного зростання кількості нових хворих щотижня приблизно на одну тисячу, до Нового року може бути 15 тисяч на добу, медикиня відповіла ствердно.

Читайте такожВже за декілька тижнів в Україні можуть запустити швидкі тести на антиген до COVID-19 – Степанов

Відео дня

За її оцінками, наразі Україна "не дуже близька" до збільшення захворюваності на COVID-19 на рівні 20 тисяч за добу. "Мені все-таки здається, ми не повинні дійти до цієї цифри. Я думаю, це буде врегульовано раніше. Напевно, ми не будемо чекати найкритичнішого сценарію", – зауважила вона.

Відповідаючи на запитання, на якому етапі в країні варто запроваджувати жорсткий карантин, локдаун, лікарка наголосила, що головним критерієм у цьому питанні є не кількість нових випадків зараження, а наявність вільних ліжок у лікарнях.

"У деяких регіонах вони вже майже всі заповнені, і тоді вже постає питання польових шпиталів. Якщо вже будуть розгортати польові шпиталі, то, напевно, варто задуматися хоча б про частковий локдаун", – сказала вона.

Коронавірус в Україні: статистика за 3 листопада 2020 року