Лікарка озвучила невтішний прогноз щодо коронавірусу в Україні / фото REUTERS

В Україні очікується збільшення кількості хворих на коронавірус. На цю негативну тенденцію накладатимуться інші парагрипозні та сезонні інфекції.

Такий прогноз ефірі Апостроф Live зробила лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна. На її думку, збільшення числа хворих на COVID-19 є цілком очевидним.

Читайте такожКоронавірус в Україні: за добу померла рекордна кількість хворих, інфікованих різко побільшало (відео)

Відео дня

"На жаль, тут не тільки вибори мають тенденцію до збільшення захворюваності. Це взагалі загальна тенденція вірусної інфекції. І у нас буде більше хворих не тільки за рахунок COVID-19, ще треба не забувати про грип, про інші парагрипозні і ті інфекції, які до нас приходять восени і взимку", - зазначила вона.

За словами лікаря, зараз просто немає можливості тотально закрити всіх на карантин і залишити людей вдома. Вона підкреслила, що захворюваність буде зростати й далі, що дуже прогнозовано.

При цьому Менжуліна не змогла назвати точну цифру нових випадків зараження на найближче майбутнє. Лікар впевнена, що хворих людей менше не стане, а також будуть важкі форми перебігу хвороби.

"Тут уже не в прогнозі справа, а в тому, наскільки свідомо люди підходять до того, щоб все ж носити маски, мити руки і уберігати себе і своїх близьких. І по можливості не відвідувати місця з великим скупченням людей тощо", - додала вона.

Адаптивний карантин в Україні

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
  • З 26 жовтня  в Україні почало діяти нове епідемічне зонування.