Володимир Зеленський / REUTERS

Українці повертатимуться з-за кордону невеликими партіями, щоб це було безпечно для громадян всередині держави, і проходитимуть обов’язкову самоізоляцію з використанням мобільного додатку «Дія».

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожУ МОЗ назвали основний критерій для початку виходу України з карантину

Відео дня

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, лише 10-15% осіб, які подорожують за кордон, не мають смартфонів, ці люди проходитимуть обсервацію у підготовлених державою приміщеннях.

«Завдяки застосунку «Дія» ми полегшимо процес ізоляції для українців. Нашим поліцейським та лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Ми розуміємо, що людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації. І це яскравий приклад того, як «Держава у смартфоні» осучаснює Україну», – заявив Зеленський.

Як зауважили в Офісі президента, саме тому у громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленого додатку «Дія» у смартфоні. Новація також допоможе розробити безпечний план перевезення осіб, які опинилися за кордоном у скрутному становищі.

«Якщо у нас є застосунок «Дія», можна потроху організовувати рейси з привезенням людей, які опинилися у складній ситуації за кордоном», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Звісно, ми маємо допомагати нашим громадянам за кордоном. Комусь потрібна операція, у когось сплив термін дії візи, у когось закінчилися гроші. Але привозити людей ми маємо у невеликих кількостях і так, щоб це було безпечно для громадян всередині держави. Треба піклуватися про українців і за кордоном, і вдома», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9:00 24 квітня зареєстровано 7 тис. 647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав.