Медик розповів, що необхідно, аби публічні місця стали безпечнішими / фото УНІАН

Носіння медичних масок в громадських місцях через пандемію коронавірусу може бути необхідним ще протягом декількох років.

Громадський транспорт і громадські місця повинні бути забезпечені засобами противірусного захисту. Таку думку висловив президент Українського медичного клубу Іван Сорока, передає «Обозреватель».

Читайте також"Буде тривалий марафон": інфекціоніст спрогнозував перебіг епідемії в Україні влітку

Відео дня

"З огляду на епідеміологічну ситуацію, ризики, реальне незакриття наших кордонів, можемо говорити про те, що, як мінімум, декілька років ми повинні жити в цих обмеженнях і застосовувати маски в громадських місцях, щоб убезпечити себе", – заявив він.

На думку медика, в ситуації, що склалася, в Україні слід говорити не про зняття карантину, а про те, як зробити транспорт і громадські місця безпечними.

"У громадських місцях повинні бути встановлені камери із засобами дезінфекції, ультрафіолетові екрановані випромінювачі, щоб вбивати віруси і бактерії, дозатори з антисептиками, системи кондиціонування", – сказав він.

На думку Сороки, необхідні кошти можуть бути виділені з урядового фонду боротьби з коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 12 травня в Україні було зафіксовано 16 тис. 23 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.