Лікар озвучив прогноз щодо коронавірусу в Україні / фото УНІАН

Щоденна кількість інфікувань на коронавірус в травні-червні в Україні коливатиметься в межах 300-400 випадків.

Такий прогноз «Обозревателю» озвучив лікар-інфекціоніст та колишній очільник Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта. За його словами, це пов’язано з характеристиками самого вірусу, а також з тим, що у нас перехворіла незначна кількість людей, відповідно, імунітету до інфекції не створено.

Читайте такожНадбавки до зарплат для медиків: Зеленський доручив МОЗ і головам ОДА усунути перешкоди для виплат

Відео дня

"Ми досягнули "згладження кривої". Вона має свої позитивні наслідки, але нам слід налаштовуватися на тривалий марафон, який може тривати декілька місяців. Протягом літа постійно матимемо стабільну кількість нових випадків. Це через сам вірус і невеликий відсоток людей, які захищені від нього природньо. В травні-червні інфікування коливатиметься в межах 300-400 випадків щоденно", – наголосив він.

За словами Курпіти, характеристика будь-якої епідемії пов’язана з двома основними показниками. Це кількість людей, які захворіють протягом всієї хвилі і кількість тих, хто захворіє протягом одного дня.

"Кількість інфікованих у нас не знижується, щоденне число залежить від кількості проведеного тестування. За добу 12 травня зафіксували 356 хворих, але це тому, що було проведено на 2 тисячі досліджень менше, ніж у попередні дні", – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 12 травня в Україні було зафіксовано 16 тис. 23 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.