МОЗ фіксує значне зростання кількості госпіталізованих хворих на COVID-19 / фото УНІАН

В Україні для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19, зараз готові понад 36 тис. ліжок, майже 11 тис. 200 з них забезпечені точками подачі кисню.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє прес-служба відомства.

«На сьогодні в українських лікарнях пацієнтами з коронавірусом зайняті 9 тис. 972 ліжка: сюди включено як підтверджені випадки, так і випадки з підозрою на COVID-19. Також на початку червня головам ОДА було поставлене завдання збільшити кількість ліжок з підведенням кисню. Для пришвидшення цього процесу МОЗ ініціювало постанову Кабінету міністрів щодо фінансування робіт з підведення централізованої подачі кисню у лікарнях за спрощеною процедурою», - зазначив Степанов.

Міністр наголосив також, що МОЗ фіксує значне зростання кількості госпіталізованих хворих на COVID-19 протягом останнього часу: за 24-30 серпня було госпіталізовано 2 тис. 829 осіб, за 17-23 серпня – 2 тис. 699, тоді як за 18-24 травня - 749.

Читайте такожНа Одещині жінка, яка перехворіла COVID-19, заразилася повторно

Степанов зазначив, що пріоритетне завдання на сьогодні - забезпечення киснем 80% ліжок у лікарнях, запланованих під лікування хворих на COVID-19.

Ще свіжі новини щодо коронавірусу в Україні