В Україні з квітня по серпень до медзакладів було госпіталізовано 48 тис. пацієнтів з COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомила директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я України Тетяна Бойко.

"Загалом за квітень-серпень до медзакладів було госпіталізовано 48 тисяч пацієнтів з коронавірусною хворобою. З них близько 17% отримали медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії", - сказала вона.

Читайте такожУ Києві коронавірус знову б'є антирекорди: минулої доби COVID-19 виявили в 235 киян, четверо хворих померли

Водночас Бойко підкреслила, що загальний рівень захворюваності на COVID-19 у серпні зріс майже вдвічі, порівняно з липнем.

"У серпні захворіли 53 тисячі людей, в той час як в липні - 28 тисяч", - додала директор департаменту.

Крім того, вона зауважила, що в серпні, порівняно з липнем, також на 60% збільшилася кількість госпіталізованих пацієнтів з коронавірусною хворобою.

"Найбільша завантаженість ліжок для пацієнтів з COVID-19 була у лікарнях Одеської, Закарпатської та Львівської областей. Проте частка госпіталізованих пацієнтів із загальної кількості захворілих зменшилася в серпні на 5%: якщо в липні було госпіталізовано 39% захворілих пацієнтів, то в серпні - 34%", - зазначила Бойко.

Також вона додала, що частка пацієнтів серед госпіталізованих з діагнозом COVID-19, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, залишається стабільною і становить близько 16-17%. Разом з тим у світі, як правило, інтенсивної терапії потребують близько 25% госпіталізованих пацієнтів.

Коронавірус в Україні: дані станом на 8 вересня