Ситуація з коронавірусом на 6 липня / УНІАН

Пандемія коронавірусу встановлює у світі нові антирекорди. Водночас, в Україні після значного сплеску захворюваності кількість зафіксованих випадків дещо впала.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на 6:00 за Києвом у світі від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 533 780 осіб, одужали 6 161 729 людей. Загалом підтверджено 11 419 529 випадків захворювання.

Лідером за кількістю хворих залишаються США – 2 888 585 випадків, в Бразилії зафіксовано 1 603 055 хворих, у Росії – 680 283, в Індії – 673 165, в Перу – 302 718.

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

6 липня (станом на 9:00) в Україні виявлено 49 043 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1262 летальних, 21 703 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 543 нові випадки. Загалом проведено 722 513 тестувань методом ПЛР.        

Найбільше випадків зафіксовано у Львівській області (6301), місті Києві (5602) та в Чернівецькій області (5018).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків захворювання зареєстрована у Львівській області - 104, Рівненській - 82, Закарпатській області - 54 та Києві – 59.

У Києві за добу впала кількість нових інфікованих коронавірусом. За минулу добу коронавірус у Києві підтвердили ще в 59 людей. Серед них – четверо медиків.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляє, що окрема група почала відпрацьовувати ситуацію з поширенням коронавірусу з 11 січня.

В Україні середня кількість позитивних результатів тестування на коронавірус на 100 тис. населення значно вища ніж в Європі. Про це на брифінгу повідомив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Ярно Хабіхт.

Як українці переносять коронавірус

Головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив, що 80% хворих з коронавірусом переносять її в легкому стані. Їх не треба госпіталізувати на ліжка. Втім, у різних областях ситуація складається по-різному.

У Зеленського наголосили, що в Україні попри зростання кількості інфікованих коронавірусом у червні, динаміка перебігу пандемії стабілізується.

Науковці закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо COVID-19

Група 239 вчених із 32 країн має намір найближчими днями опублікувати в науковому журналі відкритий лист, адресований ВООЗ, із закликом переглянути рекомендації щодо профілактики коронавірусної інфекції. Вчені вказують, що вірус передається повітряно-краплинним шляхом, що означає, що вірусні частинки можуть витати у повітрі в закритих приміщеннях і заражати людей при диханні.

У МОЗ хочуть у тестовому режимі відкрити дитячий табір

У Міністерстві охорони здоров’я планують у тестовому режимі відкрити дитячий табір на Херсонщині. У пілотне відкриття візьмуть лише дітей з області, на одну зміну – не більше 14 днів.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини 6 липня

  • Вчений припустив існування COVID-19 у "сплячому" режимі ще до спалаху в Ухані
  • Українці втомились від коронавірусу і дедалі частіше ігнорують карантин - ЗМІ
  • Два регіони Іспанії ввели повторний карантин через COVID-19
  • У Китай прийшла бубонна чума: запроваджено третій рівень небезпеки
  • У дітей з коронавірусом англійські науковці помітили нові неврологічні симптоми
  • З 25 тисяч ліжок для пацієнтів з COVID-19 у лікарнях "першої хвилі" зайнято лише 4 тисячі - МОЗ
  • 27 лабораторних центрів України отримали обладнання для проведення тестів на коронавірус від ВООЗ та ЄС
  • Херсонщина почала тестувати на COVID-19 персонал баз відпочинку, розташованих на морських курортах
  • У двох областях на заході дозволили послабити карантин
  • У Києві тести на антитіла до коронавірусу роблять у 12 медзакладах
  • У Києві послабили карантин: що дозволили