Дані по коронавірусу в Україні та світі / фото УНІАН

В Україні і світі триває боротьба з пандемією коронавірусу. З метою запобігання поширенню інфекції в низці країн продовжують діяти деякі карантинні обмеження.

Коронавірус у світі - статистика

Від початку пандемії коронавірусу в світі зафіксовано більш ніж 7,1 мільйона людей. Загальна кількість пацієнтів, які померли від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 406 413 осіб. 

Водночас кількість осіб, що вилікувалися від коронавірусу, перевищила 3, 2 млн осіб.

Відео дня

У новому дослідженні Гарвардської медичної школи йдеться про те, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року. 

Коронавірус в Україні: актуальні цифри

В Україні станом на ранок 9 червня фіксують зменшення кількості нових випадків коронавірусу. За минулу добу інфікувалися 394 людей та 217 одужали.

Загальна кількість інфікованих становить 27 856 людей. Взагалі померли від вірусу 810 людей, зокрема за минулу добу - 13.

У шести областях України немає нових випадків коронавірусу. Позитивна динаміка спостерігається переважно на Сході та Півдні країни.

Карантин в Україні

Київ і сім областей України не відповідають вимогам для подальшого послаблення карантину, наголосили у МОЗ.

Зокрема, у Києві, Чернівецькій, Рівненській, Львівській, Закарпатській, Волинській, Житомирській і Чернігівській областях показники захворювання на COVID-19 перевищують граничні норми.

Дані щодо COVID-19 у Києві

У Києві за минулу добу захворювання на COVID-19 підтвердили у 33 осіб

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявлено у Святошинському районі - 7. В Оболонському та Подільському - по 5 випадків.

На сьогодні в Києві загалом вже 3 тис. 523 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Коронавірус у світі й Україні: що важливо знати 9 червня 2020