Головлікар виписав хворих на COVID-19 пацієнтів / фото: facebook/upivp.kr

У Кривому Розі Дніпропетровської області головний лікар 4-ї міської лікарні самовільно виписав із медзакладу 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірус.

Про це повідомляється на сторінці управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради у Facebook. 

Читайте такожРада церков просить уряд послабити карантин для вірян

Відео дня

Зазначається, що з 29 квітня 21 пацієнт і 6 медпрацівників установи перебували на самоізоляції в будівлі 4-ї міськлікарні, оскільки раніше контактували з хворою жінкою. 

У всіх них взяли тести, а 6 травня п'ятьох осіб перевели на лікування в інфекційну лікарню, одну людину - до 7-ї лікарні. А інших 15 пацієнтів, незважаючи на те, що у них підтвердили COVID-19, виписали на амбулаторне лікування.

За самовільну виписку вказаних пацієнтів головлікаря 4-ї міськлікарні відсторонили від займаної посади. Дії головного лікаря будуть розслідувані спеціально створеною комісією.

Всім виписаним запропонували стаціонарне лікування в інфекційній лікарні, одна пацієнтка на даний час уже туди переведена.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 12 травня зафіксовано 16 023 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 425 летальних, 3373 пацієнти одужали.

Читайте також: