У Міносвіти розповіли, як працюватимуть дитсадки, школи і ВНЗ / фото: УНІАН

Міністерство освіти і науки рекомендуватиме закладам освіти відправити учнів на канікули, а студентів на дистанційне навчання.

Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив голова МОН Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що школам запропонують відправити учнів на двотижневий карантин незалежно від кольору карантинної зони.

Відео дня

"Завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно", - написав Шкарлет.

Закладам вищої та професійної освіти запропонують перевести студентів на дистанційну форму навчання на місяць і виселити на цей час із гуртожитків.

"Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків. при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків", - зазначив міністр освіти.

Шкарлет зазначив, що МОН і МОЗ рекомендуватимуть Державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні Уряду вже 13 жовтня.

Читайте такожСтудентів переведуть на дистанційне навчання через COVID-19, а канікули розпочнуться раніше - Радуцький

"Хочу зазначити, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря", - додав Шкарлет.

Коронавірус в Україні і карантин у школах: що відомо

  • Cтаном на ранок 11 жовтня в Україні підтвердилось 261 034 випадки коронавірусної інфекції. За добу виявлено 4768 хворих.
  • Українська інфекціоністка Світлана Куніцина зазначила, що, швидше за все, школи та садочки вже у листопаді закриються на карантин. Лікар запевняє, що попри те, що діти хворіють в легкій формі на COVID-19, вони все ж можуть переносити інфекцію, а це може призвести до масових заражень та закриття закладів освіти.