Держава оплачує лікування в стаціонарах інфікованих коронавірусом, стверджують у МОЗ  / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевняє, що лікування хворих на COVID-19 у стаціонарах відбувається коштом держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожБез масок та дистанції: журналісти перевірили, як працюють відкриті нічні клуби Києва (відео)

Відео дня

«Держава в повному обсязі забезпечує лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. У нас було прийнято чотири пакети, так званих, для лікування хворих на COVID-19: це стаціонарна допомога, екстрена медична допомога, пакет окремий по мобільних бригадах та четвертий пакет – це стаціонарна допомога хворим, які лікувались у квітні, але лікувались в лікарнях, які не увійшли до складу опорних для лікування хворих на COVID-19», - заявив Степанов.

За його словами, до вартості цих пакетів входить «уся вартість лікування, згідно з переліком лікарських засобів, які затверджені на національному рівні в наших національних стандартах», а також зарплата, яка включає і 300-відсоткову надбавку для лікарів.

«Тому все без виключення лікування в стаціонарних умовах хворих на COVID-19 повністю відбувається за рахунок держави», - наголосив Степанов.

Міністр зазначив, що зараз триває процес укладання Національною службою здоров’я договорів з медзакладами. «По деяких уже пішли кошти, аби наші лікарі, медичні працівники отримали підвищену зарплату», - додав він.

«Ми вважаємо, що вже на цьому тижні всі без виключення договори будуть укладені, і всі кошти будуть перераховані безпосередньо медичним закладам», - зауважив міністр.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу в Україні зафіксовано 433 нових випадків зараження коронавірусом. Всього в Україні наразі підтверджено 18 291 випадок хвороби COVID-19.

Кількість померлих від коронавірусу становить 514 людей. Водночас 5 116 пацієнтів одужали. 

Читайте також: