У МОЗ планують робити 25 тисяч ПЛР-тестувань на добу / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляє, що у вересні планується вийти на 25 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Львова, який транслювався на сторінці МОЗ у Facebook.

Говорячи про ПЛР-тестування, міністр зазначив: "Коли я очолив Міністерство охорони здоров'я, ми робили 200 тестувань на добу... Сьогодні було зроблено майже 18 тисяч тестувань на добу. Завдання, яке поставлене, щоб ми вже у вересні вийшли десь на 25 тисяч тестувань на добу".

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ готуються до другої хвилі COVID-19 восени

Він додав, що було затверджено алгоритми, згідно з якими максимально швидко і без зволікань тестування має проводитися для людей із симптоматикою коронавірусу.

"Звичайно, воно (зволікання - УНІАН) виникає, тому що не вистачає людей, які можуть робити, не вистачає устаткування", - сказав міністр.

Він додав, що хоч за 4 місяці й було в рази збільшено кількість тестувань, але "дійсно є проблеми".

"Ми чітко знаємо, в який спосіб їх вирішувати", - запевнив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок четверга, 6 серпня, в Україні офіційно підтверджено 76 808 випадків коронавірусної інфекції. З них 1 318 – виявлені за минулу добу, що стало новим антирекордом по добовому приросту.