Минулої доби найбільше хворих на COVID-19 зафіксовано в 5 областях і Києві / фото УНІАН

В Україні різко збільшилася кількість хворих на коронавірус, які мають важкий перебіг захворювання.

Читайте такожУкраїна зацікавлена в закупівлі ізраїльської вакцини від коронавірусу - Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на онлайн-брифінгу.

Відео дня

За його словами, минулу добу було госпіталізовано 333 хворих з коронавірусом. Наразі у медичних закладах на лікуванні перебуває 5 854 інфікованих. Натомість ще місяць тому, 15 липня, підтвердженим діазнозом COVID-19 на лікуванні перебувало 3 935 осіб.

"За місяць кількість людей, які одночасно лікуються в умовах стаціонару, становить плюс 1819. Ми бачимо різке зростання хворих на COVID-19 не тільки тих, які реєструємо щодня, а й тих, які мають важкий перебіг хвороби. Бо в лікарнях перебувають самі такі люди", - наголосив очільник МОЗ. 

На сьогодні в Україні показник завантаженості ліжок для хворих на COVID-19 в середньому становить 24%.

«Хотів би вам повідомити цифри щодо завантаженості ліжок в наших лікарнях. Загалом, якщо брати всі без виключення лікарні, готові місця для хворих на COVID-19, то у нас завантаженість становить 24%. Але це загалом по Україні», - сказав міністр.

Він зауважив, що є ряд регіонів, де завантаженість вища за 50%.

«Якщо брати ті регіони, де ми фіксуємо найбільшу кількість випадків захворюваності вже протягом тривалого часу, то Київ – завантаженість ліжок становить 52%, Івано-Франківська область – 48,8%, Львівська область – 52,8%, Чернівецька область – 52,4%. Дійсно, у нас є регіони, де ситуація набагато краща. Наприклад, Запорізька область – 3,6%», - прокоментував Степанов.

За його словами, на сьогодні у лікарнях є 1700 апаратів штучної вентиляції легень.

Як зазначив міністр, зараз нарощуються потужності лікарняних закладів, зокрема, йдеться про забезпечення лікарень «другої хвилі».

«За час пандемії ми наростили потужності в 2 рази і далі будемо нарощувати», - наголосив Степанов.

Коронавірус в Україні: дані станом на 15 серпня