МОЗ закликає українців дотримуватися карантину / фото УНІАН

В Україні у разі дотримання громадянами визначених протиепідемічних правил припиниться зростання кількості випадків COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

Читайте такожУ Києві за добу виявили 69 хворих на COVID-19

Відео дня

За його словами, у більшості європейських країн громадяни суворо дотримуються протиепідемічних правил. «Виконання цих правил не є важким – вони дуже прості: ти заходиш в будь-яке приміщення, ресторан, в будь-яку будівлю, в ліфт і просто надягаєш маску. Якщо ти десь на вулиці, кудись йдеш, і заходиш в супермаркет, ти, окрім маски, ще дотримуєшся соціальної дистанції в 1,5 метри, користуєшся антисептиками. Це неважко, але дотримання цих правил знижує ризик інфікування коронавірусною хворобою і знижує його суттєво», - заявив він.

Степанов також відзначив, що в європейських країнах достатньо суворо контролюється дотримання цих правил, як з боку власників закладів, так і зі боку відповідних контролюючих органів.

Він додав, що МОЗ теж звернулося до контролюючих органів з проханням встановити більш суворий контроль за дотриманням українцями карантинних обмежень.

«Для нас це дуже важливо. Якщо ми будемо дотримуватись цих неважких, дуже простих правил, ми теж побачимо зовсім інші цифри, і у нас не буде такого зростання випадків коронавірусної хвороби», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 28 червня зареєстровано 42 тис. 982 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 129 летальних, 18 тис. 934 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 917 нових випадків.