За добу в Україні виявили 841 новий випадок зараження коронавірусом / фото УНІАН

Наступного тижня розпочнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте також"Вже нагулялися": у Зеленського відповіли, чи введуть знову жорсткий карантин по всій країніЯк повідомляється на офіційному сайті президента України, про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням глави держави Володимира Зеленського.

«Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину», – наголосив президент.

Відео дня

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів, що здійснено понад 2,5 тисячі перевірок громадського транспорту. Виявлено 703 порушення у зв'язку з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями, накладено штрафів майже на 2 мільйони гривень.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що наступного тижня, як наполягав президент, розпочнуться страхові виплати сім’ям лікарів, які померли від COVID-19.

Раніше УНІАН повідомляв, що за останню добу в Україні виявили 841 новий випадок зараження коронавірусом, загальна кількість хворих наближається до 36 тисяч.