REUTERS

В Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів, і перша партія обсягом 200 тисяч одиниць на вихідних буде відправлена у регіони.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента з посиланням на секретаря Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирила Тимошенка.

«Як ми й обіцяли кілька тижнів тому, в Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію – це 200 тисяч тестів. Вони на вихідних роз’їдуться по областях, по спеціальних лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування», – сказав Тимошенко.

Відео дня

За словами секретаря Координаційної ради, наступного тижня очікується ще майже 400 тисяч таких тестів.

Читайте такожУкраїна займає перше місце по захворюваності медиків на COVID-19

Він також повідомив, що днями до України з Китаю прибула велика партія засобів захисту: понад 360 тисяч респіраторів, понад 100 тисяч костюмів біозахисту, 800 тисяч реагентів для проведення ПЛР-тестів. Ці засоби захисту призначені для лікарів, правоохоронців, військових.

«Це дуже великий вантаж. Він був на складі в Україні, розподілявся між областями, і вже цими днями – вчора й сьогодні – він роз’їжджається по країні. Всі наші медики, насамперед у лікарнях, які займаються боротьбою з COVID-19, в опорних лікарнях, отримають ці засоби захисту», – сказав Тимошенко.

За словами секретаря Координаційної ради, цих засобів вистачить на найближчі 3-4 тижні. «Але закупівлі не закінчуються, і цими вихідними ми отримаємо ще одну партію», – додав Тимошенко.

Крім того, йдеться у повідомленні, Міністерство охорони здоров’я закуповує засоби індивідуального захисту. «Тобто, наші лікарі вже зараз забезпечені засобами індивідуального захисту, і я думаю, що ця ситуація ставатиме ще кращою», – зауважив секретар Координаційної ради.

Читайте також: