Ілюстрація REUTERS

В Одесі COVID-19 діагностували у виконувача обов’язків віце-мера, ще два віце-мери перебувають на самоізоляції.

Як повідомив УНІАН представник мерії, ПЛР-обстеження підтвердило, що коронавірусом інфікований в. о. заступника міського голови Дмитро Жеман, який також є керівником директора департаменту міського господарства Одеської міської ради.

Чиновник, за даними джерела, зараз почувається нормально і перебуває вдома.

Відео дня

"Він працює дистанційно", - заявив представник мерії.

Крім того, за його даними, зараз на самоізоляції перебувають ще два віце-мери. Це Світлана Бедрега, яка також є директором департаменту фінансів міськради, і 37-річний Павло Вугельман.

Читайте такожВ Україні прогнозують появу колективного імунітету від коронавірусу через рік

Як заявила сьогодні під час засідання оперативного штабу директор департаменту охорони здоров'я міськради Олена Якименко, в Одеському регіоні, в цілому, і в Одесі, зокрема, очікується значне погіршення епідеміологічної ситуації, що пов'язане з поширенням COVID-19.

"На жаль, прогноз подальшого розвитку епідситуації в регіоні несприятливий", - сказала вона.

За її словами, якщо липнева тенденція приросту хворих збережеться, то в серпні очікується збільшення інфікованих коронавірусом більше ніж на 1 тисячу осіб і перевищить 2 тис., а кількість госпіталізованих досягне 200.

Чиновниця також повідомила, що 29 липня о 15.50 в Одеській міській інфекційній лікарні через технічні неполадки на 3 хвилини відключилася система високопоточної кисневої терапії.

"Це сталося в результаті високого навантаження, яке викликало перемикання на резервну систему...", - сказала Якименко, додавши, що відключення не позначилося на стані пацієнтів.

Зокрема, у зазначеній лікарні, за її словами, досить кисневих концентраторів, які можуть повністю компенсувати подібне короткострокове відключення. Наразі всі системи працюють у штатному режимі.

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на ранок 3 серпня, в Одеській області зареєстровано 3492 випадки COVID-19. З них 1108 осіб - жителі Одеси.

За останню добу в регіоні зареєстровано 68 нових випадків захворювання, з них 36 - у одеситів, 32 - у жителів районів області.

На лікуванні в Одеській міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 158 пацієнтів з COVID-19. З них 34 людини - у тяжкому стані, 122 - в стані середньої тяжкості, двоє - у задовільному стані.

Читайте такожУ МОЗ пояснили, чому місцева влада не може самовільно послаблювати карантин

За останню добу зареєстровано один новий випадок COVID-19 у дитини - 9-місячного хлопчика госпіталізовано до інфекційної лікарні.

Також, за словами Якименко, 2 серпня померла інфікована 87-річна жінка з важким перебігом COVID-19 і супутніми важкими захворюваннями (серцево-судинна патологія). Крім того, минулого тижня - померли від COVID-19 чоловік, 1962 року народження, і 83-річна жінка.

Як повідомляв УНІАН, 10 липня стало відомо, що COVID-19 інфікований керівник департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олександр Ахмеров. Його дружина, депутат міськради Світлана Осауленко заявила, що йде на самоізоляцію.