Половина з інфікованих коронавірусом у Подільську - медики / фото УНІАН

До Подільська Одеської області, в якому коронавірусом інфіковані понад 40 працівників двох лікарень, направили експертів медицини катастроф.

Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожНа Харківщині зафіксували спалах коронавірусу в психлікарні

Відео дня

«Для контролю ситуації до міста вже направили експертів медицини катастроф. Представники Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС та інших служб посилять контроль за дотриманням карантину в районі. Кожен випадок бездіяльності буде розглядатись відповідно до українського законодавства, а причетних – буде притягнуто до відповідальності», - сказав голова ОДА.

Він підкреслив, що епідемічна ситуація в Подільську з сьогоднішнього дня відстежується в режимі 24/7 (цілодобово і без вихідних).

За його словами, спеціальна комісія цілодобово доповідатиме про стан пацієнтів, роботу головних лікарів медичних закладів, а також дії міської та районної влади із боротьби з коронавірусом.

«Як показує ситуація, в Подільську місцевою владою, районним керівництвом та медпрацівниками було вжито недостатньо карантинних і санітарних заходів для запобігання поширенню хвороби. Як результат - 88 хворих у місті, майже половина - медпрацівники», - акцентував Куций.

За даними волонтерів, які надають допомогу медикам, у Подільську дуже складна ситуація. Інфіковані медики двох лікарень - міської, яка є опорною по COVID-19, і районної, яка приймає всіх пацієнтів з іншими захворюваннями.

Читайте такожНа Кіровоградщині підтвердили понад 300 випадків COVID-19

Як пояснює волонтер Катерина Ножевнікова, в Подільській районній лікарні (не опорній) кілька днів тому закрили відділення реанімації, оскільки лікаря відправили на карантин по COVID-19. Через це не могли надати відповідну допомогу пацієнтці з інсультом, і її транспортували до Одеської обласної клінічної лікарні. За даними волонтерів, для того, щоб цю жінку доставили до Одеси, довелось «підключити» заступника голови ОДА Віталія Свічинського.

Як повідомляв УНІАН, цього тижня до міста Подільськ Одеської області, в якому проживають близько 40 тис. осіб, обмежили в'їзд через спалах COVID-19. Станом на 9:30 25 квітня, в місті був зафіксований найбільший у регіоні спалах - 56 осіб, з яких 10 медпрацівників, в основному Подільської міської лікарні, яка є опорною для COVID-19.

Уже в суботу ввечері стало відомо, що в місті інфіковані ще 32 медики - працівники іншої лікарні (районної), які контактували з померлим 19 квітня місцевим жителем - 60-річним лікарем сімейної медицини.

Загалом у місті інфіковані вже 88 осіб.