Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив що в Україні зростає кількість госпіталізацій пацієнтів з COVID-19, кожен 30-ий хворий на коронавірусну інфекцію помирає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу в Києві.

«Ми моніторимо щоденну завантаженість перебування хворих людей на ліжках, відведених під лікування коронавірусної хвороби, у нас динаміка від 2,5 тис. до 3,5 тис. - це від 10% до 15-17%. У лікарнях першої хвилі близько 25 тис. ліжок готові до прийому хворих з коронавірусною хворобою», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожВперше понад 800 осіб за добу: в Україні стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19

За словами Ляшка, тенденцією останніх днів є значне зростання кількості госпіталізованих коронавірусних хворих: «Раніше у нас було 80-90 до 100 госпіталізацій за добу, сьогодні ми зафіксували 190, в попередні дні – 170, 150. Тобто, відзначаємо тенденцію до збільшення госпіталізацій».

Також в Україні за останній тиждень зростає кількість хворих на пневмонію.

«Динаміка на початку березня, у квітні та початку травня була до 900 випадків, після того пішов спад кількості пневмоній - в середньому реєструвалось близько 200 випадків. Сьогодні є динаміка зростання – ми реєструємо 600-700 випадків», - зауважив Ляшко.

«Щоденно на апаратах ШВЛ перебуває близько 90 хворих з коронавірусною хворобою. Динаміка – плюс/мінус задіяно 10 ШВЛ, але ми розуміємо, що якщо будуть піки, то яке навантаження на систему охорони здоров’я може відбутись. У нас в лікарнях першої хвилі є близько 2 тис. апаратів ШВЛ, які стоять і чекають в разі необхідності застосування для надання медичної допомоги хворим на COVID-19», - додав головний санлікар.

Ляшко повідомив, що в середині травня кількість госпіталізацій хворих на коронавірус в Україні значно скорочувалася і була надія, що «агресивність вірусу втрачається», проте після четвертого етапу пом’якшення карантину в Україні спостерігається динаміка зростання госпіталізацій та реанімацій, і кожен з 30 хворий помирає.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, в Україні станом на ранок 18 червня зареєстровано 34 тис. 063 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 966 летальних, 15 тис. 447 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків.