"Будемо відслідковувати динаміку": Ляшко прокоментував зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні

Ляшко також відповів на питання, чи повернуть жорсткий карантин, якщо ріст захворюваності коронавірусом в Україні підтвердиться.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко прокоментував ріст кількості нових виявлених випадків коронавірусу в Україні.

“Ми ще не можемо сказати, що це наслідок ослаблення карантину. Будемо відслідковувати динаміку", - сказав Ляшко LB.ua.

Читайте такожВ Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19: загальна кількість інфікованих перевищила 25 тисяч осіб

Відповідаючи на питання, чи повернуть жорсткий карантин, якщо ріст захворюваності підтвердиться, Ляшко сказав, що оскільки діє адаптивний карантин, рішення будуть ухвалюватися у регіонах в залежності від ситуації.

"Зросла інцидентність у Києві (вчора вона складала 13,8 замість допустимих 12 – ред.). Якщо динаміка збережеться, вони будуть приймати рішення щодо відкату назад. Такі рішення може прийняти регіональна комісія. І я не впевнений, що така інцидентність дасть змогу Києву відкрити кафе та ресторани 5 червня", – сказав Ляшко.

Нагадаємо, вчора підтвердили спалах коронавірусу у військовій частині Києва. До цього - в міській лікарні швидкої допомоги, яка не є опорною з коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 4 червня зареєстровано 25 411 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 747 летальних, 11 тис. 042 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 588 нових випадків.