Як COVID-19 поводитиметься в сезон грипу / фото REUTERS

До кінця цього тижня, 21 жовтня 2020 року, кількість виявлених хворих може сягнути 7 800 осіб на добу.

Такі розрахунки наводять науковці Світового центру даних «Геоінформатика і сталий розвиток» КПІ ім. Ігоря Сікорського, що отримані з використанням методу подібності в математичному моделюванні, рекурентної нейронної мережі з довгою короткостроковою пам’яттю типу LSTM і нейронної мережі Back Propagation (BPNN).

Читайте такожВ Україні кількість померлих від коронавірусу перевищила 5 тисяч осіб: ситуація з COVID-19 в регіонах

Відео дня

Науковці прогнозують, що впродовж найближчих 10 днів кількість летальних випадків від вірусу зросте з 71 до 104 смертей на добу, а кількість нових хворих, які будуть потребувати госпіталізації, – більш ніж на 40%. З огляду на те, що завантаженість ліжок у ЗОЗ 1-ї хвилі за останні 5 днів становить у середньому близько 60% по країні, – це означає стовідсоткове заповнення.

Кількість одужалих буде значно нижчою, ніж кількість захворілих, і становитиме, за короткостроковим прогнозом науковців КПІ, 21 жовтня 2020 року – 2 266 осіб.

За результатами прогнозного моделювання команди проєкту «ФОРСАЙТ COVID-19», зростання кількості хворих в Україні залишиться експоненційним. Показник летальності в Україні виросте з 2,01 до 2,65%.

Наголошується, що епідемічна ситуація в розрізі регіонів України стрімко погіршується як за кількістю нових хворих, так і за географією поширення. Ситуація може стати надважкою для медичної системи країни.

Коронавірус в Україні: що варто знати