Ілюстрація / REUTERS

Доставлені сьогодні літаком "Мрія" з Китаю в Україну медичне обладнання і засоби індивідуального захисту будуть розподілені по лікарнях у відповідно до пропорційної кількості хворих.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу в аеропорту "Антонов" (смт Гостомель) після прибуття літака Ан-225 "Мрія" з благодійним медичним вантажем із КНР.

"Це обладнання і ці засоби індивідуального захисту Міністерством охорони здоров'я будуть розподілені відповідно до пропорційної кількості хворих у ті лікарні, де це обладнання буде найбільш необхідним і стане в найбільшій нагоді", - пояснила Шаталова.

Відео дня

Своєю чергою, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ також купує захисні костюми.

Читайте такожЗарплати у розмірі 300% для медиків: Степанов пообіцяв виплату найближчими днями

"Ми зараз уже маємо два замовлення: одне на 67 млн грн, друге - на 35 млн грн. Також на минулому засіданні уряд схвалив клопотання і виділив нам додаткові кошти у розмірі 3,2 млрд грн зі Стабілізаційного фонду бюджету, частина яких у сумі близько 2 млрд піде на закупівлю засобів індивідуального захисту", - сказав він.

Ляшко наголосив, що місячна потреба усіх закладів охорони здоров’я в засобах індивідуального захисту в грошовому вираженні складає близько 165 млрд грн за цінами на початок-середину лютого.

"Якщо ми говоримо зараз про заклади охорони здоров’я, які ми визначили в першій хвилі для прийому хворих на коронавірусну хворобу, - це близько 300 закладів і для них вже ця потреба менша. Тому ми поступово заповнюємо їх централізованими закупівлями", - додав головний санлікар.

*** Група "Нафтогаз" за підтримки Офісу президента України та Міністерства охорони здоров'я закупила благодійний медичний вантаж з КНР. Йдеться про 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв.