Ляшко також пояснив, чому карантин було продовжено / фото УНІАН

В Україні наразі відсутнє пікове зростання заражень новим коронавірусом COVID-19. Але через відвідування буковинцями храмів на Вербну неділю у Чернівецькій області зараз спостерігається  зростання нових випадків коронавірусу.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 23 квітня, передає ТСН.

Читайте такожПік захворюваності на коронавірус в Україні ще не настав - лікар-інфекціоніст

Відео дня

За словами Ляшка, завдяки запровадженому карантину і обмеженням система охорони здоров’я України справляється із поточною динамікою захворюваності коронавірусом.

"Я задоволений тим, як працює карантин в Україні. Оскільки ми сьогодні маємо результат зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, з яким справляється система охорони здоров’я. Так, ми фіксуємо певні порушення карантину, які дають певні сплески, але не пікові навантаження і не пікове зростання, яке виходить за межі допустимого нами піку зростання", - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що подовження карантину було потрібне через певні порушення на великодні свята, оскільки є ризик масового зараження коронавірусом. І для прикладу Ляшко навів Буковину, де наразі фіксують нові випадки серед людей, які відвідували храми на Вербну неділю.

"Тому і продовжені карантинні заходи до 11 числа, оскільки були певні порушення карантинних заходів, які можуть дати свій результат, і це ми гарно бачимо сьогодні вже в Чернівецькій області, де саме моє сьогодні спілкування з епідеміологами підтверджує, що більшість нових випадків реєструється серед тих, хто на Вербну неділю відвідував храми і був в скупченні людей. І це призводить до того, що саме серед них і фіксуються нові випадки коронавірусної хвороби", - підсумував Ляшко.