Фото з хроніки

Президент Володимир Зеленський порівняв боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в рамках робочої поїздки до Хмельницької області.

«Ми всі повинні бути однією командою, коли COVID-19. Він же не в тій чи іншій області… Ми можемо взяти Одеську область, Харків. На Одещині просто не було хворих, на Харківщині теж. Давайте метро, нехай воно працює, все буде нормально, люди підтримують, люди виходили на вулицю. Так і є. А чому Одеса і Харків зараз в "лідерах" по захворівших, ті області, в яких їх просто не було, а що зараз відбувається - звідки 100, 200 (нових випадків COVID-19 – УНІАН», - заявив він.

Читайте такожЗеленський пояснив, чому частину грошей з фонду боротьби з COVID-19 взяли на ремонт доріг

Зеленський звернув увагу, що в більшості країн, де є пляжі, люди ходять у масках. «Я не знаю, наскільки воно працює, я не медик. Хоча за ці місяці ми вже всі стали медиками. Але чомусь в усьому світі це так. Але ми не такі, ми вільні, демократичні, нам все можна. Де брати ліжка? Де брати медиків? Де нам потім все це брати? Хто за все це буде нести відповідальність?", - запитав він.

«Я вважаю, що коли трагедія, вибачте, за таке порівняння про Чорнобиль, хтось когось тоді запитував про якісь обов’язки? Всі разом, всім народом, всі хотіли просто зберегти життя людей. Я вважаю, що COVID-19 – це те саме. Подивіться по кількості людей – така сама трагедія, да, інша, да вірусна», - підкреслив він.

За словами Зеленського, ще ніхто не знає, коли буде вакцина від коронавірусу і якою Україна буде в черзі за нею, тому кожна людина повинна думати не тільки про себе, а й про тих, хто поруч.

«До нас можна в кафе», їм влада каже - не можна, потрібна відстань. Коли ти в кафе їси, то зрозуміло, все ж не ідіоти, без маски. Ну можна весілля не по 100 людей в ресторані робити? Чесно, я вражений, в принципі», - сказав він.

Коронавірус в Україні: новини на тему