Уряд працює над розгортанням ліжок в немедичних установах / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Президент України Володимир Зеленський занепокоєний високим показником завантаженості лікарень хворими на COVID-19, уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та в Донецькій області.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню та подолання наслідків коронавірусу в Україні, що відбулася під головуванням глави держави.

Читайте також"Лежать в коридорах без світла": у мережі бурхливо обговорюють умови "інфекційки" під Харковом (фото)

Відео дня

Уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині, йшлося на нараді. Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці». Міністерство охорони здоров’я розглядає ці ліжка для використання в ургентних ситуаціях.

«Мене турбує високий показник завантаженості ліжок у медичних закладах. Цього місяця Національна служба здоров’я України законтрактувала додатково 23 лікарні. За умови зростання кількості хворих ми маємо бути впевнені, що є достатньо ліжок, забезпечених киснем, у лікарнях», – сказав Зеленський.

Коронавірус в Україні: дані станом на 19 жовтня

  • За добу через коронавірусну хворобу COVID-19 зафіксовано 66 летальних випадків, загалом від ускладнень померли 5 637 людей.
  • Наголосимо, в Україні понад 75% смертей від коронавірусу зафіксували серед людей старше 60 років.
  • Загалом кількість хворих на COVID-19 в Україні перевищила 300 тисяч осіб. За добу зафіксовано 4 766 нових випадків захворювання.