Зменшується кількість лікарів, які інфікуються коронавірусом / REUTERS

В Україні суттєво зменшується кількість медпрацівників, які інфікуються коронавірусом.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ закликали регіони підготуватися до другої хвилі COVID-19 в Україні

Відео дня

«Ми продовжуємо насичувати наші лікарні засобами індивідуального захисту, тому що для нас дуже важливо - щоб були здоровими наші медики. Ви можете побачити, що відсоток медичних працівників від загальної кількості захворілих суттєво зменшується, і ми вже говоримо, що загальна кількість - на рівні 5-6% від кількості хворих, він продовжує знижуватися, і вже зараз ми знаходимося в європейських межах цих показників», - сказав Степанов.

Також міністр зазначив, що за час пандемії в українських медзакладах було суттєво збільшено кількість апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), і наразі у лікарнях, виділених для хворих на COVID-19 по всій країні, нараховується близько 3,7 тис. одиниць таких апаратів.

«Ще одне питання, яке для нас було важливим, особливо на початку пандемії - це кількість ліжок з підведеним киснем, і тут теж у нас великий прогрес. Ми суттєво збільшили цю кількість. І на сьогоднішній день кількість ліжок досягла вже 9,5 тис. цілком по країні. Але ми все одно вважаємо, що цю кількість треба збільшувати», - наголосив міністр.

За словами Степанова, різке зростання кількості хворих на COVID-19 очікувалося восени, коли розпочинається сезон захворюваності на грип та респіраторні захворювання.

«Але COVID-19 вніс свої корективи, і ми побачили різке зростання в серпні. Саме тому на минулому тижні за нашою пропозицією комісією ТЕБ та НС було прийнято рішення дати відповідне доручення головам обласних державних адміністрацій швидко збільшити (у лікарнях) кількість ліжок з підведеним киснем. Це важливо, тому що переважна більшість осіб, яких госпіталізують, потребують саме кисневої терапії», - сказав Степанов.

Він також повідомив про значне збільшення кількості тестувань як основного методу діагностики COVID-19, адже від цього залежать схеми лікування хворих. За словами міністра, кількість тестувань в Україні з початку пандемії було збільшено майже у 100 разів.

Свіжа статистика щодо коронавірусу в Україні

  • За минулу добу в Україні на COVID-19 захворіли 1 тис. 637 осіб, з них 55 медпрацівників.
  • Загалом в Україні за весь час пандемії захворіли 91 тис. 356 осіб, з них 9 тис. 684 медпрацівників.