Ілюстрація / REUTERS

Наразі епідемія COVID-19 в Україні знаходиться на "плато", пік був "збитий" завдяки своєчасному запровадженню перших карантинних обмежень.

Таку думку висловила лікарка-епідеміологиня Людмила Мухарська, передає «Обозреватель». За її словами, зростання кількості нових випадків зараження пов'язане з двома причинами – ослабленням карантину і збільшенням кількості тестів на COVID-19.

Читайте такожКиїв встановив власний антирекорд зі смертності від коронавірусу: за добу плюс 4 летальних випадки

Відео дня

"Звичайно, коли послаблюється карантин, люди починають більш активно спілкуватися один з одним, починають відвідувати ті місця і установи, які були закриті, починають користуватися громадським транспортом, де дуже важко дотримуватися соціальної дистанції", – пояснила вона.

Разом з тим, за оцінками епідеміологині, оскільки зростання кількості нових випадків менше 5%, це не становить загрози.

Вона підкреслила, що сплеску захворюваності вдасться уникнути, якщо і громадяни, і власники закладів, які відкрилися завдяки ослабленню карантину, будуть відповідально підходити до гігієнічних правил, рекомендованих на період карантину.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, були зняті чергові карантинні обмеження. Зокрема, було відновлено внутрішнє авіасполучення.