Вакцина Moderna виявилася ефективною проти нових штамів коронавірусу / фото REUTERS

Вакцина від коронавірусу американської компанії Moderna показала ефективність проти британського і південноафриканського штамів COVID-19.

Під час лабораторних випробувань вдалося підтвердити вироблення нейтралізуючих антитіл до нових мутацій коронавірусу, виявлених у Великій Британії і ПАР, пише НВ із посиланням на Reuters.

За даними Moderna, двофазна вакцинація дозволить забезпечити захист від нових штамів коронавірусу.

Відео дня

Вчені стурбовані поширенням мутацій коронавірусу, виявлених у Великій Британії і ПАР. Вважається, що вони здатні змінювати ключові характеристики вірусу.

Читайте такожБританський штам коронавірусу може бути більш смертоносним - Джонсон

Новий штам коронавірусу з Британії:

  • У грудні в Британії виявили новий штам коронавірусу та у зв'язку з цим в Лондоні і на південному сході Англії ввели жорсткі карантинні заходи. Пізніше стало відомо, що в Об'єднаному Королівстві виявлено ще один новий вид коронавірусу.
  • Вчені з Великої Британії прогнозують, що новий штам коронавірус, названий VOC 202012/0, на 56% заразніше, ніж відомий раніше, що може викликати збільшення смертності.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великої Британії, Данії, Нідерландів та Австралії, де вже зафіксовані випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • Згодом виявили нові штами коронавірусу в ПАР, Бразилії та Німеччині. Вчені припускають, що нові мутації коронавірусу більш заразні, ніж інші варіанти вірусу.
  • За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, британський штам коронавірусу виявили в 60 країнах і територіях, південноафриканський - у 23.