У МОЗ розповіли, як зустрічатимуть другу хвилю COVID-19 в Україні

МОЗ буде робити все, щоб фінансування інфекційних лікарень ніколи не було за залишковим принципом.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна зустріне можливу другу хвилю COVID-19 з абсолютно іншими підходами та матеріальним забезпеченням, ніж на початку епідемії.

Про це він сказав під час ознайомлення президента України Володимира Зеленського з новозбудованим Чернівецьким обласним перинатальним центром.

Під час спілкування з чернівецькими лікарями Ляшко подякував їм за кожне врятоване життя: «Всім дякую за роботу, яку провели…сьогодні ви – герої, ви врятували величезну кількість життів в Чернівецькій області і власним прикладом сама Чернівецька область…ви всі працюєте заради єдиною мети – заради того, щоб врятувати життя українців та власним прикладом показувати, як треба гуртуватись і в тих умовах, які в нас були в лютому, в березні – робити все можливе, наражаючи себе на небезпеку і рятуючи життя».

Читайте такожСтепанов: готуємося до найгіршого варіанту щодо епідемії COVID-19 в Україні

«Ми вдячні вам, і я думаю, що, навіть якщо буде друга хвиля, ми її зустрінимо зовсім з іншими підходами та іншим матеріально-технічним забезпеченням», - додав головний санлікар.

Він зауважив, що МОЗ буде робити все, щоб фінансування інфекційних лікарень ніколи не було за залишковим принципом.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 8 липня зареєстровано 50 тис. 414 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 306 летальних, 23 тис. 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 807 нових випадків.