Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що вакцина від COVID-19 з’явиться у 2021 році.

Читайте такожУкраїна отримала від ЄС та ВООЗ понад 100 концентраторів кисню для лікування хворих на коронавірус

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час переговорів з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом у межах офіційного візиту до Відня.

Відео дня

Співрозмовники обговорили заходи, яких вживають обидві держави для стримування пандемії COVID-19 та подолання її негативних наслідків. Наголошено на важливості координації міжнародних зусиль для медичного та соціального захисту громадян.

«Ми готові до масового виробництва вакцини, коли її буде створено. Ми весь час пропонуємо для цього наші потужності. В Україні з цією пропозицією виступили два приватні підприємства. Дуже сподіваємося, що вакцина буде вже у 2021 році», – сказав Зеленський.

Вакцна від коронавірусу: останні дані

За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.

4 серпня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в рамках співпраці з COVAX Україна може отримати близько 8 млн доз вакцини для щеплення близько 20% населення.

Лікування коронавірусу в Україні: що відомо

  • Директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Тетяна Бойко наголошує, що лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарних умовах є безоплатним.
  • Попри стан вітчизняної медицини, наші медики змогли підготуватися до лікування COVID-19 навіть краще європейських колег. Таку заяву зробив керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак. На думку Постернака, хоча коронавірус залишається однією з головних тем в Україні та світі, і багато хто звинувачує владу, як місцеву, так і центральну, існують і дуже позитивні моменти. Як довід компетентності українських медиків, політтехнолог порівнює статистичні дані летальних випадків в Україні і в світі.
  • Міністерство охорони здоров'я України оновило алгоритм дій для пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.